Principală » Articole » Articole

A,B,C-ul din photoshop

A:
Abstract = Abstract este un stil de semnatura/render/imagine in care se folosesc c4d-uri si brush-uri abstracte , iar outcome-ul as fie abstract in sine.

B:
Background = Partea imaginii care este in spatele renderului/imaginii princilare , sau mai pe scurt imaginea de fundal
Brush = Un tool al photoshopului , care poate fi luat ca si o pensula , avand mai multe stiluri in care se poate aplica , de aceea exista mai multe tipuri de brush : Splatter , Abstract etc, de multi ori incepatorii confruntandu-se cu acest tool , iar apoi trec la altele , uitandu-l pe aceste , cu toate ca poate fi de folos anumitor efecte , chiar si lightingului.
Blending = Blendingul se refera la integrarea anumitor brush-uri/c4d-uri/elemente din photoshop in background , de asemenea sunt si Blending Options care asigura niste efecte ale acestora , sau niste moduri in care vor aparea acestea in imagine: Overlay, Soft Light etc.
Blur = Blur este un tool care poate contribui la deepth facand locul "blurat” in ceata . De multe ori se exagereaza cu acesta spatiul devenind "too blurry” (prea in ceata) si astfel trebuie corectat.
Burn = Burn este un tool care este folosit la inchiderea imaginilor prea deschise.
Brighites = Brighites-ul reprezinta cat de deschis sau cat de inchisa este imaginea si se regaseste impreuna cu Contrast in Layer-New Adjustement layer

C:
Coloring = Coloringul reprezinta modul in care imaginea/semnatura este colorata , acesta este destul de greu de nimerit , insa trebuie avut grija si la celelalte culori din imagine , adaugand PhotoFilter/Gradient Maps/Chanel Mixers etc. pentru a il integra mai bine.
Compozitie = Compozitia semnifica alcatuirea tag-ului/imaginii , trebuie avut grija la aceasta sa nu se exagereze devenind "too messy” (prea dezordonata , nearanjata).Tot timpul la o semnatura in special trebuie sa aveti o compozitie cat mai buna , sa nu fie background-ul gol.
Cinema 4D Render = Renderele C4D sunt niste imagini , de forma abstracta sau "effect”(cele care pot fi folosite pe Screen de obicei si au mai multe efecte de lumina) iar acestea se adauga intr-o semnatura/imagine fiind un efect .
Color Balance = Color Balance se regaseste in Layer-New Adjustement Layer-Color Balance si dupa cum ii spune si numele se foloseste la reglarea culorilor.
Chanel Mixer = Chanel Mixer-ul se afla in Layer-New Adjustement Layer-Chanel Mixer si este folosit la "mixarea” culorilor.
Constrat = Contrastul semnifica cat de deschis , sau cat de accentuate sunt culorile dintr-o imagine si acesta se gaseste unde se afla si Color Balance/Chanel Mixer aflandu-se impreuna cu Brighitess.

D:
Depth = Depth-ul se regaseste in partea de background a tag-ului si se poate realiza cu : Gradient Maps , Blur Tool , Brighites/Contrast .(mai multe detalii gasiti la "Ce se intampla Doctore?”).

E:
Effect = Effect , pe romaneste efect-ul , reprezinta niste modalitati prin care ii puteti da imaginii un alt aspect , de exemplu un efect ar fi incadrarea C4D-urilor , brushurile puse bine , clipping mask etc.

F:
Foreground = Foreground-ul reprezinta cealalta culoare dintre cele doua care sunt in panoul din photoshop (BackGround si ForeGround) si de exemplu il puteti folosi la gradient , From Background #FFFFFFF to Foreground #000000 si se va creea un Gradient de la Alb la Negru.
Fill = Acesta are 2 semnificatii 1.Se poate regasi in Edit->Fill iar acesta inseamna acoperirea imaginii cu o culoare , iar pentru un rezultat mai bun il puteti pune pe Overlay , SoftLight , Screen , Lighten si puteti sa scadeti din opacity si are ca si scurtatura Shift+F5 . 2.Reprezinta un fel de opacity dar mai exact cat la suta din imagine sa se vada.
Flow = Flow-ul reprezinta "curgerea” backgroundului spre render
, figurat vobind , iar acesta se realizeaza cu Liquifi(Filtrer-Liquifi) si cu C4D-uri (Mai multe detalii la "Ce se intampla Doctore?”).

G:
Gradient = Gradient-ul este un tool care realizeaza trecerea de la o culoare la alta , de exemplu dela Alb la Rosu trecand prin Alb , Alb-Rozaliu , Roz etc .
Gradient Map = Acesta se regaseste la Layer-New Adjustement Layer-Gradient Map si foloseste la recolorarea imaginii , creend si deepth.Acesta poate fi folosit pe SoftLight/Overlay/Screen si altele scazand opacitatea.

H:
Hue = Hue se regaseste in Layer-New Adjustement Layer-Hue si se foloseste la schimbarea culorii , de preferinta nu il folositi prea des si pre accentuat

L:
Lighting = Lightingul reprezinta spotul luminos al imaginii si acesta se face cu un Soft Brush pus pe un layer cu background negru apoi setat pe Screen etc.
Layer = Layer-ul este acea imagine noua care apare cand apasati Ctrl+Shift+N putand pune orice pe ea apoi setand-o pe anumite moduri pentru a se vedea si cea de dinainte , sau stergerea unor parti

O:
Opacity = Opacity semnifica cat la suta din imagine sa se vada si este aproape similar cu Fill-ul(definitia a doua)
Outcome = Outcome-ul este rezultatul unui tutorial , in urma unor sfaturi sau al altor lucruri

R:
Render = Renderul este imaginea fara background care se salveaza .PNG iar aceasta poate fi pusa peste orice vazandu-se doar imaginea

S:
Stock = Stock-ul este imaginea intreaga care include un render + un background afeerent acestuia
Sharpen = Sharpenul este un tool care poate fi folosit la clarificarea unor imagini , ATENTIE! , nu-l folositi in exces ca duce la oversharpened si apoi trebuie clarificata cu blur…

T:
Texture = Textura este o imagine care pusa pe un anumit mod (Lighten , Screen) asigura un efect , trebuie avut grija ca acesta sa fie in legatura cu tema imaginii pentru a se "asorta”

Add comment 30 ianuarie 2011

Reguli de bază în logo design

Logo-ul tau poate fi folosit in web-siteuri, bannere, materiale printate cum ar fi carti de vizita (business cards) tricouri si cani de cafea (coffee mugs),toate aceste cand iti faci propriul logo sau logo-ul ti-e facut de un designer profesionist, asigurate ca urmatoarele 3 reguli de baza nu vor fi incalcate iar tu vei avea o identiate (logo) de neuitat si de recunoscut usor.

Regula 1 KISS the logo

Prima si principala chestie este de a tine minte : designul logoului trebuie sa fie foarte, foarte simplu, prin urmare KISS(Pastreaza-l simplu si la obiect) de referinta.Logo-urile simple sunt usor de identificat si de retinut.Ai fi suprins sa aflii ca designerii buni isi petrec 1/4 din timpul lor acordat proiectului pentru a crea o schita pentru logo,apoi petrec 1/4 din timp pentru simplificarea aceiulasi logo , de la forma schitei relativ complexa(complicata).(Restul timpului e folosit pentru a lucra la revizile si finalizarea logo-ului.)Uitat-i logoul Microsoft nu ii altceva decat un logo simplu scris cu carcatere cursive(italics). Cu toate acestea,utilizarea inteligenta a unui font il poate face unic si identificabil.

Regula 2 Culoarea e rea, dar culoarea e buna

Culorile folosite in logoul vostru sunt foarte importante. Tu ar trebuii sa indentifici culorile care le folosesti prin a le atribui cu domeniul in care sunt folosite de exemplu se foloseste un verde crud si nuantele lui, atunci cand logoul e pentru o afacere de gradinarit si (sau) amenajare a teritoriului, mi se pare o alegere logica. De asemenea retineti ca culorile pe care le-ati ales vor fi folosite la toate elementele tale de reclama, carti de vizita, siteuri web, ambalaje, asa ca alege culorile cu intelepciune.

Regula 3 Fa-l(logoul) la fel de flexibil precum un gimnast olimpic

Logoul tau trebuie sa fie flexibil in mai multe privinte.Prima dintre toate, trebuie sa se poata reproduce in multi-color(2 sau mai multe culori) sau single-color(negru-alb). In mai multe versiuni de oare ce va exista in tot deauna momentul in care logo-ul de o culoare sau mai multe culori sa nu se potrivesca in contextul folosit.Ar mai trebui sa fie si suficient de scalabil(vector) , alstfel sa arate la fel de bine cand va fi redimensionat (la toate dimensiunile) indiferent ca se afla pe o carte de vizita mica, sau pe un ecran gigant de cinema.

In concluzie, amintiti-va logoul vostru le spune clientilor dumneavoastra cine sunteti,astfel faceti tot posibilul sa le transmita mesajul dorit.Acest lucru puteti sa il faceti doar asigurandu-va ca cele trei reguli de mai sus vor fi respectate,fie atunci cand va creati logoul sau discutand cu designeri logo-ului dumneavoastra.

Sursa:logoworld.wordpress.com


Categorie: Articole | Adăugat de: sacalul (2011 Iun 25)
Vizualizări: 505 | Comentarii: 1 | Tag-uri: lectii photoshop, tutoriale, Photoshop, ps | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]